INZERCE

Zdroj: sbossert from Getty Images Signature

Houbový guláš

Houbový guláš je tradiční české jídlo, které je charakteristické svou bohatou chutí a vůní. Je to vynikající jídlo na teplé dny, kdy si můžete vychutnat lákavé aroma houbového guláše.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg houby Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce slunečnicového oleje Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce mleté papriky Přidáno do
  • 1 lžička Soli Přidáno do
  • 12 lžíce mletého pepře Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • 1 Lžíce majoránky Přidáno do
  • 1 Lžíce worchestrové omáčky Přidáno do
  • 112 litrů vody Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Houby očistěte, opláchněte a nakrájejte na plátky. Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.

2. Krok

Na pánvi rozpalte olej a na něm orestujte cibulku dozlatova. Přidejte nakrájený česnek a orestujte dalších pár minut.

3. Krok

Přidejte nakrájené houby a smažte, dokud nezezelenají.

4. Krok

Poté přidejte mletou papriku, sůl, pepř, kmín a majoránku. Promíchejte a chvíli smažte.

5. Krok

Poté přidejte mouku, promíchejte a zalijte vodou. Přiveďte k varu.

6. Krok

Přidejte worchestrovou omáčku a vařte na mírném ohni cca 2 hodiny, dokud se houby úplně nerozvaří a omáčka nezhoustne.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty