Zdroj: sbossert from Getty Images Signature
Houbový guláš
Houbový guláš je tradiční české jídlo, které je charakteristické svou bohatou chutí a vůní. Je to vynikající jídlo na teplé dny, kdy si můžete vychutnat lákavé aroma houbového guláše.
Ingredience
- 1 kg houby
- 2 ks cibule
- 2 Lžíce slunečnicového oleje
- 4 stroužky česneku
- 2 Lžíce mleté papriky
- 1 lžička Soli
- 1⁄2 lžíce mletého pepře
- 2 Lžíce hladké mouky
- 1 lžička kmínu
- 1 Lžíce majoránky
- 1 Lžíce worchestrové omáčky
- 11⁄2 litrů vody
Nejnovější letáky
Postup
Houby očistěte, opláchněte a nakrájejte na plátky. Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
Na pánvi rozpalte olej a na něm orestujte cibulku dozlatova. Přidejte nakrájený česnek a orestujte dalších pár minut.
Přidejte nakrájené houby a smažte, dokud nezezelenají.
Poté přidejte mletou papriku, sůl, pepř, kmín a majoránku. Promíchejte a chvíli smažte.
Poté přidejte mouku, promíchejte a zalijte vodou. Přiveďte k varu.
Přidejte worchestrovou omáčku a vařte na mírném ohni cca 2 hodiny, dokud se houby úplně nerozvaří a omáčka nezhoustne.