Houbové ragů na smetaně
Neskutečná lahůdka kterou je možné připravit třeba i s hlívý ústřičné pokud není sezona lesních hub.
Ingredience
- 200 g cibule
- 50 g česnek stroužky
- 400 g směs hub lesních
- Sůl sůl
- 250 ml vývar
- 5 g Tymián
- 25 g mletá sladká paprika
- 1⁄2 lžíce Dijonská hořčice
- 200 g smetana ke šlehání
- 100 g máslo
- 25 g rajský protlak
- 5 g kmín celý
- 5 g bobkový list
Nejnovější letáky
Postup
Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Houby (praváky , hlívu, suchohřiby, babky aj. důkladně omyjte, odkrojte konce nožiček a nakrájejte na plátky.
V hlubší pánvi orestujte cibuli pokud nejste vegetariáni orestujte si i slaninu, dokud nepustí tuk a nevyškvaří se, poté přidejte cibuli, kmín a česnek a orestujte, přiddejte čerstvý tymián a bobkový list
Poté přidejte houby orestujte, osolte, přidejte mletou papriku, lžíci protlaku a dijonské hořčice a zalijte vývarem, duste, dokud houby nezměknou.
Nakonec přidejte smetanu a ještě chvíli provařte, dokud se smetana nezredukuje a nevznikne krémová konzistence omáčky.
Podávejte s houbovým ragú a na talíři ozdobte najemno nasekanou petrželkou nebo bylinkovým olejem a jako přílohu třeba smaženou pohankovou kroketu.