:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GVgcZmfSEGSkc_aeCTs5/5b0a9473f8237f5d8ecdf817001972.jpeg)
Houbové ragů na smetaně
Neskutečná lahůdka kterou je možné připravit třeba i s hlívý ústřičné pokud není sezona lesních hub.
Ingredience
- 200 g cibule
- 50 g česnek stroužky
- 400 g směs hub lesních
- Sůl sůl
- 250 ml vývar
- 5 g Tymián
- 25 g mletá sladká paprika
- 1⁄2 lžíce Dijonská hořčice
- 200 g smetana ke šlehání
- 100 g máslo
- 25 g rajský protlak
- 5 g kmín celý
- 5 g bobkový list
Nejnovější letáky
Postup
Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Houby (praváky , hlívu, suchohřiby, babky aj. důkladně omyjte, odkrojte konce nožiček a nakrájejte na plátky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GVgcZmfSEGSkc_aeCTs5/082fc7dc6f6aee94e2990783c3c564.jpeg)
V hlubší pánvi orestujte cibuli pokud nejste vegetariáni orestujte si i slaninu, dokud nepustí tuk a nevyškvaří se, poté přidejte cibuli, kmín a česnek a orestujte, přiddejte čerstvý tymián a bobkový list
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GVgcZmfSEGSkc_aeCTs5/19c179d18cd8d327dd1e288dc14ecf.jpeg)
Poté přidejte houby orestujte, osolte, přidejte mletou papriku, lžíci protlaku a dijonské hořčice a zalijte vývarem, duste, dokud houby nezměknou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GVgcZmfSEGSkc_aeCTs5/18cec85ce2bfaffb0e0c0afeb729ff.jpeg)
Nakonec přidejte smetanu a ještě chvíli provařte, dokud se smetana nezredukuje a nevznikne krémová konzistence omáčky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GVgcZmfSEGSkc_aeCTs5/951e9974a6ff3efe2e51fd9c5aa5e0.jpeg)
Podávejte s houbovým ragú a na talíři ozdobte najemno nasekanou petrželkou nebo bylinkovým olejem a jako přílohu třeba smaženou pohankovou kroketu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/GVgcZmfSEGSkc_aeCTs5/de36ee2173d635d0e567b40505d074.jpeg)