Zdroj: Canva
Horké maliny se zmrzlinou
Jednoduchý, ale přitom velice chutný dezert. Tím je tento dezert zmrzlina s horkými malinami. Jak horké maliny připravit? Pojďme na ně!
Ingredience
- 250 g malin
- 2 Lžíce cukru
- 1 Lžíce citronové šťávy
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- zmrzlina
Nejnovější letáky
Postup
Pokud používáte mražené maliny, nechte je nejprve pořádně rozmrazit.
Pokud používáte čerstvé maliny, opláchněte je pod tekoucí vodou a osušte.
Ve vhodném hrnci smíchejte maliny, cukr a citronovou šťávu.
Přiveďte směs k varu na středním ohni.
Poté snižte teplotu a nechte je vařit cca 5 minut, dokud se maliny nezačnou rozpadat a uvolňovat šťávu.
Pokud přejete, aby omáčka byla trochu hustší, můžete přidat kukuřičný škrob.
Smíchejte ho ve skleničce s trochou studené vody a pak přidejte do hrnce s malinami.
Vařte ještě cca 1 minutu, dokud se omáčka nezahustí.
Hotové horké maliny servírujte do misiček nebo talířků.
Na vrch přidejte lžíci zmrzliny.
Horké maliny můžete posypat trochou čerstvé máty nebo drobně nasekanými oříšky pro větší chuťový zážitek.
Okamžitě podávejte a vychutnejte si kombinaci teplých sladkých malin a zmrzliny.
Recept na horké maliny je u konce!