Zdroj: FB: Varenie je radosť
Honzíkovy buchty
Ingredience
Těsto:
- 1 ks žloutek
- 300 ml mléko
- 20 g droždí
- 50 g cukr moučka
- 500 g hladká mouka
- 60 g rozpuštěné máslo
- špetka sůl
Na potření:
- 1 lžička moučkový cukr
- 1 lžička horká voda
- 50 g rozpuštěné máslo
- 2 lžíce rum
náplň:
- marmeláda
Na ozdobu:
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte kvásek. Do mléka přidejte cukr a droždí. Promíchejte a nechte kvásek pracovat.
Do mísy prosejte 500 g hladké mouky.
Přidejte špetku soli a 50 g moučkového cukru.
Do mouky přidejte 60 g rozpuštěného, vychladlého másla, 1 žloutek, kvásek a 200 ml mléka.
Vypracujeme hladké těsto, posypeme moukou, přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout.
Těsto rozválejte na centimetr dlouhou placku. Rozdělte ji na čtverce 5 x 5 cm.
Na každý čtverec dejte lžičku džemu a čtverec svažte do uzlíku.
Buchty potřete máslem.
Buchty položíme uzlem dolů těsně k sobě a necháme je chvíli kynout.
Předehřejte troubu na 200 °C a pečte buchty 10 minut.
Poté teplotu snižte na 190 °C a pečte 25 minut.
Upečené buchty potřete rumem, horkou vodou a trochou cukru.