INZERCE
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Halušky se zelím a slaninou
Vynikající a tradiční slovenské halušky s kyselou kapustou a slaninou.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 200 g mouka hladká speciální
- 200 g polohrubá mouka
- 200 g brambory
- 1 kg kysané zelí
- 1 kl kmín
- 2 ks vejce
- 2 ks cibule
- 200 g slanina
- sůl a pepř
- olivový olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
50 min.
1. Krok
V hrnci restujeme jemně nakrájenou cibuli s paprikou, solí a kořením.
2. Krok
Zelí rozřežeme na menší kousky.
3. Krok
Slaninu nakrájíme na malé kusy a opečeme je na oleji do zlatova.
4. Krok
Přidáme zelí k osmažené cibuli, vše zalijeme vodou a ochutíme možná ještě solí a kořením. Takto připravené zelí dusíme pod poklicí asi 30 minut.
5. Krok
Mezitím si dáme do vysokého hrnce vařit osolenou vodu na knedlíky.
6. Krok
Do misky nastrouháme brambory a smícháme je s vejci, moukou a solí.
7. Krok
Pomocí noky vyhazujeme noky do vroucí vody a varíme je chvíli, dokud nevyplavou na povrch.
8. Krok
Vařené halušky scedíme, propláchneme a smícháme se zelím.