INZERCE

Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Halušky se zelím a slaninou

Vynikající a tradiční slovenské halušky s kyselou kapustou a slaninou.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g mouka hladká speciální Přidáno do
  • 200 g polohrubá mouka Přidáno do
  • 200 g brambory Přidáno do
  • 1 kg kysané zelí Přidáno do
  • 1 kl kmín Přidáno do
  • 2 ks vejce Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 200 g slanina Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

V hrnci restujeme jemně nakrájenou cibuli s paprikou, solí a kořením.

2. Krok

Zelí rozřežeme na menší kousky.

3. Krok

Slaninu nakrájíme na malé kusy a opečeme je na oleji do zlatova.

4. Krok

Přidáme zelí k osmažené cibuli, vše zalijeme vodou a ochutíme možná ještě solí a kořením. Takto připravené zelí dusíme pod poklicí asi 30 minut.

5. Krok

Mezitím si dáme do vysokého hrnce vařit osolenou vodu na knedlíky.

6. Krok

Do misky nastrouháme brambory a smícháme je s vejci, moukou a solí.

7. Krok

Pomocí noky vyhazujeme noky do vroucí vody a varíme je chvíli, dokud nevyplavou na povrch.

8. Krok

Vařené halušky scedíme, propláchneme a smícháme se zelím.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty