INZERCE
Halibut s fenyklem, pórkem, olivami a citrusy pečený v papilotě

Halibut s fenyklem, pórkem, olivami a citrusy pečený v papilotě

Máte rádi ryby? Vyzkoušejte halibuta pečeného s fenyklem a dalšími surovinami v papilotě. Takto upravená ryba se skvěle hodí například k lehkému salátu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 650 g čerstvého filetu z halibuta Přidáno do
  • pórku pouze bílá světle zelená část nakrájená na kolečka Přidáno do
  • 1 střední bulvu čerstvého fenyklu bez košťálu nakrájená na proužky Přidáno do
  • 2 Mandarinky Přidáno do
  • 1 limetku Přidáno do
  • Tymián Přidáno do
  • česnek máslo Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • černé divoké olivy Kalamata Kalamon Přidáno do
  • suché bílé víno Přidáno do
  • provázek na pečení Přidáno do
  • pergamenový papír papír na pečení Přidáno do
  • bobkový list Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Postup

2. Krok

1

3. Krok

Předehřejeme si troubu na 200 °C. Očištěné a osušené čerstvé filety z halibuta si naporcujeme na stejně velké kousky, aby se daly pěkně zabalit do pergamenového papíru. Nakrájíme si všechnu zeleninu a citrusy.

4. Krok

Halibuta osolíme a okořeníme solí, čerstvým pepřem, tymiánem a lehce zakápneme olivovým olejem. Papír nastříháme na čtverce tak, aby nám vznikly přibližně stejně velké kousky (lze koupit i již nastříhaný). Rozložíme si papír na pracovní desku, pokapeme trochou olivového oleje na jedné straně pergamenu.

5. Krok

2

6. Krok

Poté si rozdělíme na 4 stejné porce nakrájený fenykl, pórek a olivy a urovnáme je na malé hromádky na oleji.

7. Krok

Na zeleninu poklademe okořeněné filety z halibuta a navrch dáme dvě snítky tymiánu, bobkový list, rozdrcený česnek a plátky limetky a mandarinky. Každý filet pokapeme 1 lžící bílého vína a 1 lžičkou rozpuštěného másla.

8. Krok

3

9. Krok

Připravíme si pečicí provázek a balíčky důkladně uzavřeme. Dáme všechny strany pergamenu k sobě tak, aby nikde nebyl otvor, a pevně stáhneme provázkem na pečení. Nemělo by nám nic vykukovat ven. Při pečení vznikne uvnitř balíčku pára, která by nám během pečení nikde neměla unikat ven. Balíčky by měly vypadat trochu jako bochánky.

10. Krok

Připravené balíčky přeneseme na plech nebo do forem na pečení a vložíme do rozehřáté trouby.

11. Krok

4

12. Krok

Pečeme cca 15 až 20 minut, dokud není ryba propečená, po 5 minutách vyměníme polohu pečicí nádoby, aby se vše propékalo stejnoměrně. Pomocí široké špachtle nebo chňapky přeneseme opatrně balíčky na talíře. K rozříznutí vršků použijeme nůžky. Nastřihneme provázek a opatrně rozevřeme, abychom se vyhnuli páře, která rychle unikne ven z pergamenu.

13. Krok

Upečeného halibuta ozdobíme kapkou extra panenského olivového oleje a fenyklovými lístky. Podáváme se sklenkou bílého vína a například s rukolovým salátkem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty