:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/LMJXWiCb3Aw21pCtgdVI/78e51679b27f80dff644f92a7aa993.jpeg)
Gulášová polévka z vepřového masa
Domácí guláš
Ingredience
- 800 g vepřová plec
- sádlo
- 2 kus cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 mrkev
- 3 červená paprika
- 5 brambory
- 150 g slanina
- sůl a pepř
- Gulášové koření
- chilli papričky
Nejnovější letáky
Postup
Větší hrnec předehřejeme s trochou sádla a osmahneme na něm slaninu nakrájenou na menší kostky.
Přidáme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Po chvíli přidáme papriku nakrájenou na menší kostky a mrkev nakrájenou na kolečka. Zalijeme vodou a necháme dusit asi 20 min.
K zelenině pak přidáme maso nakrajené na kostky, podeľujeme vodu tak, aby byla asi 2 cm nad masem a necháme dusit do měkka. Pokud se voda odparuje, podle potřeby doplňujeme. Ochutíme guľášovým kořením, osolíme a okořeníme.
Před dokončením přidáme brambory nakrájené na kostičky a přilijeme ještě vodu. Necháme vařit přibližně půl hodiny. Nakonec zahušťuji nastrouhaným bramborem (jemně jako na bryndzové halušky) a nechám vařit ještě několik minut. Podle potřeby ještě dochutíme a přidáme trochu chilli, pokud chcete, aby byl trochu víc pikantní.