INZERCE

Zdroj: Pixabay

Gruzínská adžika

Tento hotový pikantní gruzínský dip má chuť, kterou si zamilujete. Je vynikající ke grilovanému masu, rybám nebo jako ochucovadlo do omáček a polévek. Stojí za to ho vyzkoušet!

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 4 velká zralá rajčata Přidáno do
  • 1 Střední cibule Přidáno do
  • 1 velká paprika Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 malé pálivý chilli paprička (podle chuti) Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 1 lžička mletého pepře Přidáno do
  • 2 Lžíce bílého vinného octa Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • Chilli paprika, koriandr bazalka majoránka petržel (podle chuti) Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Rajčata omyjeme, překrojíme na půl a vydlabeme semena. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kusy. Česnek oloupeme.

2. Krok

Všechny připravené suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši.

3. Krok

Směs přendáme do pánve, přidáme ocet, olej, sůl, pepř a bylinky dle chuti. Případně přidáme nasekanou chilli papričku.

4. Krok

Přivedeme k varu a vaříme 30-40 min do zhoustnutí.

5. Krok

Teplou hmotu nalijeme do sterilizovaných sklenic, uzavřeme a uložíme v chladu. Adžika koření je hotové!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty