INZERCE
Zdroj: Pixabay
Gruzínská adžika
Tento hotový pikantní gruzínský dip má chuť, kterou si zamilujete. Je vynikající ke grilovanému masu, rybám nebo jako ochucovadlo do omáček a polévek. Stojí za to ho vyzkoušet!
INZERCE
Ingredience
porce
1
- 4 velká zralá rajčata
- 1 Střední cibule
- 1 velká paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 malé pálivý chilli paprička (podle chuti)
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého pepře
- 2 Lžíce bílého vinného octa
- 2 Lžíce olivového oleje
- Chilli paprika, koriandr bazalka majoránka petržel (podle chuti)
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Rajčata omyjeme, překrojíme na půl a vydlabeme semena. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kusy. Česnek oloupeme.
2. Krok
Všechny připravené suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši.
3. Krok
Směs přendáme do pánve, přidáme ocet, olej, sůl, pepř a bylinky dle chuti. Případně přidáme nasekanou chilli papričku.
4. Krok
Přivedeme k varu a vaříme 30-40 min do zhoustnutí.
5. Krok
Teplou hmotu nalijeme do sterilizovaných sklenic, uzavřeme a uložíme v chladu. Adžika koření je hotové!