INZERCE

Zdroj: Pixabay: Einladung_zum_Essen

Grilovaný zeleninový burger

Tento recept je ideální nejen pro vegetariány a vegany, ale také pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na chutné a zdravější alternativě tradičních burgerů.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 konzervy černé fazole, scezené a propláchnuté. Přidáno do
  • 12 Zelená paprika nakrájená na silné kousky Přidáno do
  • 12 Bílá cibule nakrájená nadrobno Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek, oloupaný Přidáno do
  • 1 Vejce (pro veganskou verzi použijte lněné vejce) Přidáno do
  • 1 polévková lžíce chilli v prášku Přidáno do
  • 1 polévková lžíce čerstvě mletý kmín Přidáno do
  • 1 čajová lžička Omáčka Sriracha (volitelně pro pikantní nádech) Přidáno do
  • 12 šálek Strouhanka (pokud chcete, můžete použít bezlepkový chléb). Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 4 Celozrnné housky Přidáno do
  • Přílohy podle vlastního výběru: salát, rajčata, okurky, plátky červené cibule, hořčice, kečup atd. Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

V kuchyňském robotu rozmixujte cibuli, papriku a česnek na jemno, pozor, abyste je nepřehnali, chceme zachovat strukturu.

2. Krok

Černé fazole slijte, ale asi lžíci tekutiny si nechte, dodá placičkám vlhkost.

3. Krok

Ve velké míse rozmačkejte černé fazole vidličkou na hustou kaši. Z této hmoty vytvoříme základ našich vegetariánských burgerů, takže se ujistěte, že je důkladně rozmačkáte.

4. Krok

Do zpracované zeleniny přidejte kmín, chilli, sůl, pepř a Srirachu. Ještě chvíli míchejte nebo zpracovávejte, dokud se tyto ingredience dobře nevstřebají a nepřidají směsi jedinečné chutě.

5. Krok

Tuto směs přendejte do mísy s rozmačkanými fazolemi. Přidejte vejce a strouhanku, která bude sloužit jako výborné pojivo, aby placičky držely pohromadě.

6. Krok

Směs rozdělte na čtyři placky. Pokud se vám směs zdá příliš lepivá, přidejte ještě trochu strouhanky. Vytvarujte placičky, položte je na talíř, přikryjte fólií a před přípravou dejte na hodinu do chladničky. Tento krok je důležitý, protože pomáhá udržet tvar placiček během grilování.

7. Krok

Předehřejte gril a lehce naolejujte grilovací rošty. Položte placičky na gril a nechte je opékat asi 4-5 minut z každé strany nebo dokud se neprohřejí a nejsou vidět grilovací značky. S přípravou nespěchejte a na hamburgery netlačte, chceme mít šťavnaté, nikoliv vymačkané hamburgery.

8. Krok

Pokud chcete, opečte si na grilu housky a poté hamburgery obložte oblíbenými přílohami. A tady máte skvělý grilovaný vegetariánský burger.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty