Zdroj: Pixabay: Einladung_zum_Essen
Grilovaný zeleninový burger
Tento recept je ideální nejen pro vegetariány a vegany, ale také pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na chutné a zdravější alternativě tradičních burgerů.
Ingredience
- 1 konzervy černé fazole, scezené a propláchnuté.
- 1⁄2 Zelená paprika nakrájená na silné kousky
- 1⁄2 Bílá cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky Česnek, oloupaný
- 1 Vejce (pro veganskou verzi použijte lněné vejce)
- 1 polévková lžíce chilli v prášku
- 1 polévková lžíce čerstvě mletý kmín
- 1 čajová lžička Omáčka Sriracha (volitelně pro pikantní nádech)
- 1⁄2 šálek Strouhanka (pokud chcete, můžete použít bezlepkový chléb).
- sůl a pepř podle chuti
- 4 Celozrnné housky
- Přílohy podle vlastního výběru: salát, rajčata, okurky, plátky červené cibule, hořčice, kečup atd.
Nejnovější letáky
Postup
V kuchyňském robotu rozmixujte cibuli, papriku a česnek na jemno, pozor, abyste je nepřehnali, chceme zachovat strukturu.
Černé fazole slijte, ale asi lžíci tekutiny si nechte, dodá placičkám vlhkost.
Ve velké míse rozmačkejte černé fazole vidličkou na hustou kaši. Z této hmoty vytvoříme základ našich vegetariánských burgerů, takže se ujistěte, že je důkladně rozmačkáte.
Do zpracované zeleniny přidejte kmín, chilli, sůl, pepř a Srirachu. Ještě chvíli míchejte nebo zpracovávejte, dokud se tyto ingredience dobře nevstřebají a nepřidají směsi jedinečné chutě.
Tuto směs přendejte do mísy s rozmačkanými fazolemi. Přidejte vejce a strouhanku, která bude sloužit jako výborné pojivo, aby placičky držely pohromadě.
Směs rozdělte na čtyři placky. Pokud se vám směs zdá příliš lepivá, přidejte ještě trochu strouhanky. Vytvarujte placičky, položte je na talíř, přikryjte fólií a před přípravou dejte na hodinu do chladničky. Tento krok je důležitý, protože pomáhá udržet tvar placiček během grilování.
Předehřejte gril a lehce naolejujte grilovací rošty. Položte placičky na gril a nechte je opékat asi 4-5 minut z každé strany nebo dokud se neprohřejí a nejsou vidět grilovací značky. S přípravou nespěchejte a na hamburgery netlačte, chceme mít šťavnaté, nikoliv vymačkané hamburgery.
Pokud chcete, opečte si na grilu housky a poté hamburgery obložte oblíbenými přílohami. A tady máte skvělý grilovaný vegetariánský burger.