Grilovaná makrela recept
Grilovaná makrela je skvělou volbou pro milovníky mořských plodů. Tento recept vám umožní vychutnat si čerstvou a lahodnou makrelu s jemně uzenou a šťavnatou texturou
Ingredience
- 4 makrely
- 2 Lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 ks citrón šťava
- sůl pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky například petržel nebo koriandr na ozdobení volitelné
Nejnovější letáky
Postup
Makrely očistěte od šupin, zbavte vnitřností a důkladně je omyjte pod tekoucí vodou. Nechte je oschnout nebo je pokapejte papírovým ubrouskem.
V misce smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř. Vzniklou marinádu dobře promíchejte.
Makrely položte na talíř a potřete je marinádou ze všech stran. Nechte je v marinádě odpočinout přibližně 15-20 minut, aby se chuť pronikla do masa.
Gril předehřejte na střední teplotu. Pokud nemáte gril, můžete použít také grilovací pánev.
Položte makrely na gril nebo do grilovací pánve a grilujte je přibližně 4-5 minut na každé straně, dokud nejsou maso bílé a šťavnaté. Otočte je opatrně, abyste je nepřelomili.
Hotové grilované makrely přeneste na talíř a můžete je ozdobit čerstvými bylinkami, například petrželí nebo koriandrem, pokud si přejete.
Grilovanou makrelu můžete servírovat samotnou, s čerstvým citronem nebo jako součást jiného pokrmu, například v sendviči, salátu nebo na rýži.
Užijte si tu svěžest a výbornou chuť grilované makrely a dopřejte si skvělý mořský zážitek přímo z grilu!