Gordon bleu
Kuřecí cordon bleu je chutné a lákavé masové jídlo! Slavný plněný kuřecí řízek se skládá ze dvou vrstev prsíček obsahujících náplň ze sýra a vařené šunky, to vše obalené v křupavé, zlatavé strouhance!
Ingredience
- 4 plátky tenké kuřecích prsou
- 4 plátky tenké sýra
- 2 plátky vařené šunky
- 1 Úplný vejce
- 2 Lžíce strouhanky
- sůl
- slunečnicový olej na smažení pouze pro smaženou verzi
- 2 Lžíce extra panenského olivového oleje pouze na pečení
Nejnovější letáky
Postup
ředevším použijte poměrně dlouhé, široké a tenké plátky kuřecích prsou. Pokud jsou příliš dvojitá, naklepejte je paličkou na maso.
Poté plátky vařené šunky přeložte na polovinu. rozkrojte je napůl. Z každé poloviny můžete vykrojit 1 čtvereček (kousek vám zůstane).
Položte ho na polovinu kuřecího plátku.
Nakonec přidejte sýr, která je dokonale navrchu. Přebytečné okraje ořízněte.
Plátek uzavřete a dbejte na to, aby okraje kuřete dokonale přiléhaly k sobě!
Pokud nádivka vystupuje, odřízněte vystupující rohy.
Jak vidíte, vzniknou vám dokonalé kuřecí prsní řízky! Přesně takové, jaké jste si koupili!
Poté přejděte ke strouhance.
Nejprve je namočte do vajíčka a pak do strouhanky!
Okraje opět dobře utěsněte! Dbejte na to, aby vejce uzavřelo konce, které se pak utěsní strouhankou.
Můžete je upéct v troubě: poté, co je položíte na plech pokrytý pečicím papírem, přidejte na povrch 1 lžičku oleje na každý kus. Pečte v troubě při 200° asi 12-15 minut. o minutu více nebo méně záleží na vaší troubě!
Když se zahřejí, můžete je opéct na velkém množství oleje ze semínek.
Ponořte je zcela do oleje a jednou je otočte. Budou hotové za méně než 2 minuty.
Osušte je na papírových utěrkách a pochutnejte si na vynikajícím Cordon Bleu se žilnatým srdcem!