INZERCE
Zdroj: nobtis from Getty Images
Francouzský čokoládový dort
Lahodný francouzský čokoládový dort alias "Gâteau au Chocolat", který si můžete snadno upéct doma.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 200 g Kvalitní hořká čokoláda
- 200 g Máslo
- 4 kus Vejce
- 200 g Třtinový cukr
- 100 g Hladká mouka
- 1 kl prášek do pečiva
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Nejprve předehřejte troubu na 180 °C. Čokoládu a máslo rozpusťte ve vodní lázni. Tak získáte jednolitou a hladkou směs bez nežádoucích hrudek.
2. Krok
Mezitím ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem. Poté přidejte hladkou mouku a prášek do pečiva.
3. Krok
Čokoládovou směs pomalu přidejte do vaječné směsi a dobře promíchejte. Těsto by mělo být hladké a bez hrudek.
4. Krok
Těsto nalijte do pekáče vyloženého pečicím papírem a pečte 25-30 minut.
5. Krok
Po upečení nechte koláč vychladnout. Tento krok je nezbytný, protože pokud byste koláč krájeli ještě teplý, mohl by se rozpadnout.