INZERCE

Zdroj: joannawnuk from Getty Images

Francouzská cibulačka s vínem

Klasická francouzská cibulačka s vínem se sýrovou krustou. Perfektní pro chladné zimní večery.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Polévka

  • 6 ks cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce Mouka Přidáno do
  • 200 ml suché bílé víno Přidáno do
  • 1 l hovězí vývar Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
  • 1 lžička mletý černý pepř Přidáno do

Krusta

  • 4 ks plátky bagety Přidáno do
  • 100 g Sýr Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

V hrnci na středním ohni orestujeme cibuli do zlatova.

2. Krok

Přidáme mouku a důkladně promícháme, aby se cibule obalila.

3. Krok

Přilijeme víno a necháme několik minut povařit, až alkohol odpaří.

4. Krok

Pak přidáme hovězí vývar, sůl a pepř. Vaříme 30 minut.

5. Krok

Mezitím si opečeme plátky bagety a následně je poklademe na polévku.

6. Krok

Posypeme sýrem a dáme do trouby dokud sýr neroztaje a neztuhne. Podáváme ihned.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty