INZERCE
Zdroj: joannawnuk from Getty Images
Francouzská cibulačka s vínem
Klasická francouzská cibulačka s vínem se sýrovou krustou. Perfektní pro chladné zimní večery.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Polévka
- 6 ks cibule
- 2 Lžíce Mouka
- 200 ml suché bílé víno
- 1 l hovězí vývar
- 1 lžička sůl
- 1 lžička mletý černý pepř
Krusta
- 4 ks plátky bagety
- 100 g Sýr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
V hrnci na středním ohni orestujeme cibuli do zlatova.
2. Krok
Přidáme mouku a důkladně promícháme, aby se cibule obalila.
3. Krok
Přilijeme víno a necháme několik minut povařit, až alkohol odpaří.
4. Krok
Pak přidáme hovězí vývar, sůl a pepř. Vaříme 30 minut.
5. Krok
Mezitím si opečeme plátky bagety a následně je poklademe na polévku.
6. Krok
Posypeme sýrem a dáme do trouby dokud sýr neroztaje a neztuhne. Podáváme ihned.