Filírovaná kachní prsa
Stručný popis: Filírovaná kachní prsa jsou neméně chutná než tradiční pečená varianta. V tomto receptu jsou kachní prsa pečena na bylinkách s medem a balsamikem, které jejich chuť krásně doplní. Jednoduchý recept na luxusní jídlo, které oceníte při speciální příležitosti i v každodenní kuchyni.
Ingredience
- 2 kachní prsa
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce balsamika
- 2 větvičky rozmarýnu
- 2 větvičky tymiánu
Nejnovější letáky
Postup
Kachní prsa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Poté je z obou stran osolíme a opepříme.
Na pánvi zahřejeme trochu oleje a kachní prsa na něj položíme kůží dolů. Smažíme asi 5 minut, dokud není kůže krásně hnědá.
Prsa otočíme a smažíme dalších 5 minut. Poté je vyjmeme z pánve a necháme stranou.
Do pánve přidáme med, balsamiko a větvičky bylinek. Přivedeme k varu a pak přidáme kachní prsa zpět do pánve.
Vše přeneseme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut.
Hotová prsa vyjmeme z trouby, necháme ještě chvíli odpočívat a pak je filírujeme. Podáváme s omáčkou z pánve. Doporučujeme jako přílohu pečené brambory nebo smažený květák.