Zdroj: Freepik - Racool_studio
Fazolová a tymiánová polévka torrada recept
Ingredience
- 1 hrnek Sušených černých fazolí
- 5 hrnky vody
- 1 cibule Grande
- 1 cdta Sušeného tymiánu
- 1 může Celých rajčat
- sůl
- pepř
- olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Fazole nejprve namočte přes noc do vody. Tím fazole změknou a urychlí se jejich vaření. Kromě toho tento způsob pomáhá snížit obsah cukrů.
Druhý den fazole slijte a do velkého hrnce přidejte 5 šálků vody a fazole. Vařte na středním plameni, dokud fazole nezměknou, což bude trvat asi 40 minut.
Zatímco se fazole vaří, vezměte další pánev a na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je, dokud nezměknou a nezískají zlatavou barvu.
Jakmile jsou fazole hotové, přidejte cibuli s česnekem a také tymián s rajčaty.
Pak polévku vařte ještě asi 20 minut. To umožní, aby se chutě řádně promísily.
Chcete-li polévku obměnit, můžete si v troubě opéct fazole a přidat je do každého pokrmu při podávání.