INZERCE

Zdroj: FB: Lidové a netradiční recepty

Dušená mrkev s vepřovým masem

Recept na dušenú mrkev s vepřovým masem, který patří mezi tradiční české jídlo.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g vepřového masa Přidáno do
  • 4 ks mrkve Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 200 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • Tymián Přidáno do
  • bobkový list Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Vepřové maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na menší plátky. Hned jej osolíme a opepříme.

2. Krok

Na pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme maso.

3. Krok

Jakmile je maso opečené ze všech stran, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a restujeme, dokud se nezačnou zezlátnout.

4. Krok

Mezitím očistíme a nastrouhame mrkev, kterou přidáme k masu.

5. Krok

Na pánev přidáme hovězí vývar, bobkový list a tymián. Poté vše přikryjeme a necháme dusit na mírném ohni asi 40 minut. To je ideální doba pro to, aby maso pěkně změklo a chutě se propojily.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

514 recepty

Zavařené

369 recepty

Saláty

264 recepty

Droždí

242 recepty

Oběd

2754 recepty

Dýně

49 recepty

Levná jídla

688 recepty