INZERCE

Zdroj: FB: Lidové a netradiční recepty

Dušená mrkev s vepřovým masem

Recept na dušenú mrkev s vepřovým masem, který patří mezi tradiční české jídlo.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g vepřového masa Přidáno do
  • 4 ks mrkve Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 200 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • Tymián Přidáno do
  • bobkový list Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Vepřové maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na menší plátky. Hned jej osolíme a opepříme.

2. Krok

Na pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme maso.

3. Krok

Jakmile je maso opečené ze všech stran, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a restujeme, dokud se nezačnou zezlátnout.

4. Krok

Mezitím očistíme a nastrouhame mrkev, kterou přidáme k masu.

5. Krok

Na pánev přidáme hovězí vývar, bobkový list a tymián. Poté vše přikryjeme a necháme dusit na mírném ohni asi 40 minut. To je ideální doba pro to, aby maso pěkně změklo a chutě se propojily.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty