INZERCE
Zdroj: FB: Lidové a netradiční recepty
Dušená mrkev s vepřovým masem
Recept na dušenú mrkev s vepřovým masem, který patří mezi tradiční české jídlo.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g vepřového masa
- 4 ks mrkve
- 2 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml hovězího vývaru
- sůl
- pepř
- Tymián
- bobkový list
- olivový olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Vepřové maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na menší plátky. Hned jej osolíme a opepříme.
2. Krok
Na pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme maso.
3. Krok
Jakmile je maso opečené ze všech stran, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a restujeme, dokud se nezačnou zezlátnout.
4. Krok
Mezitím očistíme a nastrouhame mrkev, kterou přidáme k masu.
5. Krok
Na pánev přidáme hovězí vývar, bobkový list a tymián. Poté vše přikryjeme a necháme dusit na mírném ohni asi 40 minut. To je ideální doba pro to, aby maso pěkně změklo a chutě se propojily.