Zdroj: Youtube
Dukátové buchtičky s krémem
Česká klasika, tím je tento výtečný recept na buchtičky s krémem! Jak je připravit? Pojďme se na to podívat.
Ingredience
- 500 g hladké pšeničné mouky
- 7 g suchého droždí
- 140 g cukru
- 2 vanilkové cukry
- 750 ml mléka
- 2 vejce
- sůl
- 4 žloutky
- 40 g kukuřičného škrobu
- 1 vanilkový cukr
- 80 g másla
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse smíchejte mouku, suché droždí, cukr, vanilkový cukr a špetku soli.
Ve vroucím mléce rozpusťte máslo, dokud se zcela nerozpustí.
Nechte směs vychladnout na příjemnou teplotu.
Přidejte vlažné mléko s máslem do směsi s moukou a přidejte vejce. Poté vypracujte hladké těsto.
Přeneste těsto na pomoučený povrch a hněťte ho po dobu cca 5-10 minut, dokud se nestane elastickým a hladkým.
Vložte těsto zpět do mísy, přikryjte utěrkou nebo potravinářskou fólií a nechte ho vykynout na teplém místě po dobu přibližně 1-2 hodiny, dokud se nezdvojnásobí objem.
Mezitím připravte krém.
V hrnci smíchejte mléko, cukr, vanilkový cukr a žloutky.
Postupně vmíchejte kukuřičný škrob, abyste získali hladkou směs.
Při mírném ohřívání za stálého míchání vařte krém, dokud nezhoustne. Poté jej odstraňte z tepla a přidejte máslo.
Dobře promíchejte, dokud se máslo úplně nerozpustí. Nechte krém vychladnout.
Po vykynutí těsta opatrně vyndejte malé kousky těsta a vytvořte z nich malé kuličky.
Každou kuličku potřete trochou krému a složte ji na plech vyložený pečicím papírem.
Opakujte tento postup pro všechny kuličky.
Nechte buchtičky ještě jednou vykynout na teplém místě po dobu asi 30-45 minut, dokud nezískají na objemu.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Pečte buchtičky po dobu přibližně 15-20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
Vyjměte buchtičky z trouby a nechte je chvíli vychladnout na mřížce.
Můžete je posypat moučkovým cukrem či polévat čokoládovou polevou.
Buchtičky s krémem recept je hotový!