INZERCE

Zdroj: vikif from Getty Images

Drobenkový koláč s jablky

Drobenkový koláč s jablky, který se hodí ke kávě nebo čaji.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 4 kus velká jablka Přidáno do
  • 200 g hladké mouky Přidáno do
  • 150 g cukru Přidáno do
  • 125 g masla Přidáno do
  • 1 lžička skořice Přidáno do
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva Přidáno do
  • 1 kus vejce Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.

2. Krok

Zatímco se trouba předehřívá, omyjte jablka, oloupejte je, vykrojte jádřince a nakrájejte na tenké plátky.

3. Krok

Smíchejte mouku, cukr, skořici a kypřící prášek do misky. Pokud máte rádi výraznější chuť skořice, můžete přidat o trochu více. Já to tak dělám a výsledek je úžasný.

4. Krok

Přidejte máslo, které musí být studené a nastrouhejte ho. Pokud použijete teplé máslo, drobenka nebude křupavá.

5. Krok

Pak přidejte vejce a vše dobře promíchejte. Těsto by mělo mít konzistenci drobenky.

6. Krok

Na plech položte pečicí papír a na něj rovnoměrně rozprostřete polovinu těsta.

7. Krok

Na těsto pak rovnoměrně rozložte jablka. Nasypou se štědře, aby po upečení zůstala šťavnatá.

8. Krok

Posypeme zbylou drobenkou a koláč můžeme dát péct do předehřáté trouby. Pečeme cca 45 minut.

9. Krok

Hotový koláč nechejte vychladnout a pak ho můžete krájet a servírovat.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty