Zdroj: vikif from Getty Images
Drobenkový koláč s jablky
Drobenkový koláč s jablky, který se hodí ke kávě nebo čaji.
Ingredience
- 4 kus velká jablka
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 125 g masla
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 kus vejce
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
Zatímco se trouba předehřívá, omyjte jablka, oloupejte je, vykrojte jádřince a nakrájejte na tenké plátky.
Smíchejte mouku, cukr, skořici a kypřící prášek do misky. Pokud máte rádi výraznější chuť skořice, můžete přidat o trochu více. Já to tak dělám a výsledek je úžasný.
Přidejte máslo, které musí být studené a nastrouhejte ho. Pokud použijete teplé máslo, drobenka nebude křupavá.
Pak přidejte vejce a vše dobře promíchejte. Těsto by mělo mít konzistenci drobenky.
Na plech položte pečicí papír a na něj rovnoměrně rozprostřete polovinu těsta.
Na těsto pak rovnoměrně rozložte jablka. Nasypou se štědře, aby po upečení zůstala šťavnatá.
Posypeme zbylou drobenkou a koláč můžeme dát péct do předehřáté trouby. Pečeme cca 45 minut.
Hotový koláč nechejte vychladnout a pak ho můžete krájet a servírovat.