Domácí velikonoční dort
Nádherný dort na Velikonoce - tradiční recept.
Ingredience
Korpus:
- 11⁄2 šálky krystalový cukr
- 21⁄4 šálky polohrubá mouka
- 21⁄2 čl prášek do pečiva
- 1 čl Sůl
- 3 Vejce
- 1⁄2 šálky kokosové mléko
- 1 šálek Ananás se šťávou
- 1⁄2 šálky kyselá smetana
- 1⁄2 šálky rostlinného oleje
- 2 čajová lžička vanilka
Kokosová náplň
- 1 šálek měkkého másla
- 1 smotanová nátierka
- 3 šálky práškového cukru
- 1 čl vanilkového extraktu
- 2 čl Kokosového extraktu
Ananasová náplň
- 3⁄4 šálky Ananás se šťávou
- 1⁄4 šálky plnotučného mléka
- 1⁄2 balíčky Vanilkový pudinkový
Švýcarský máslový krém
- 9 Velkého vejce bílků
- 21⁄4 šálky krystalový cukr
- 2 šálky měkkého másla
- 3 čl vanilkového extraktu
Čokoládový přeliv
- 1⁄4 šálky šlehačka
- 100 g hořké čokolády
Nejnovější letáky
Postup
Začneme přípravou těsta. Ve mise vyšleháme vejce s cukrem. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a sodou bikarbonou. Přilijeme mléko, rozdrcený ananas i se šťávou, špetku soli, smetanu, olej a vanilku.
Zdroj: Youtube
Zamícháme těsto, které nalijeme do silikonové formy. Pečeme na 180 stupňů 30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout a nakrájíme ho na tři části.
Zdroj: Youtube
Připravíme si kokosovou náplň. Smícháme máslo, smetanovou pomazánku s cukrem, vanilkovým a kokosovým extraktem. Připravíme si také ananasovou náplň. V míse ušleháme rozdrcený ananas s mlékem a vanilkovým pudinkem.
Zdroj: Youtube
Na tělový krem nanášíme kokosový krém a do středu dáváme ananasovou náplň. Pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny tělové krémy. Celý povrch dortu vyhladíme kokosovým krémem. Připravíme si máslový krém, který si obarvíme potravinářskými barvami.
Zdroj: Youtube
Máslový krém připravíme tak, že bílky vyšleháme s cukrem. Přeložíme směs nad vodní lázeň a šleháme, aby se cukr úplně rozpustil. Vyndáme ji z vodní lázně a když vychladne, přidáváme máslo po kouscích a šleháme. Přidáme vanilkovou esenci.
Zdroj: Youtube
Na dno budeme do máslového krému přidávat modré barvivo, pak červené a nakonec žluté. Okraje dortu polejeme čokoládovou polevou, kterou jsme připravili tak, že jsme v horké smetaně rozmíchali čokoládu. Zbytek dortu dozdobíme barevnými čokoládovými vejci.
Zdroj: Youtube