INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/g7vrP4yiXlCEf7M0R5tm/b6f305327b84e974ae503bc7905d7a.jpeg)
Zdroj: FB: Recepty všeho druhu
Domácí tlačenka z kolena
Tlačenka je tradiční pokrm, který je vyráběn z vepřového masa a koření. V tomto receptu použijeme vepřové koleno pro přípravu domácí tlačenky.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kus vepřové koleno
- 2 Lžíce Solamyl
- 1 kus cibule
- 3 ks bobkový list
- 5 ks nové koření
- 2 Lžíce sůl
- 1 lžička mletý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
240 min.
1. Krok
Vepřové koleno opláchněte a důkladně očistite.
2. Krok
Koleno dejte do velkého hrnce a přidejte dostatek vody, aby bylo celé ponořené.
3. Krok
Přidejte cibuli, bobkový list, nové koření, sůl a mletý pepř.
4. Krok
Nechte ho pomalu dusit asi 3-4 hodiny.
5. Krok
Po uvaření maso z hrnce vyjměte a nechte ho zchladnout.
6. Krok
Maso nakrájejte na malé kousky a vrátte do hrnce s vývarem.
7. Krok
Do hrnce přidejte solamyl a vařte na nízkém ohni, neustále míchejte, dokud se směs nesjednotí a nezačne houstnout.
8. Krok
Horkou tlačenku vložte do obalu a nechte ztuhnout při pokojové teplotě.