Zdroj: rimmabondarenko from Canva
Domácí těstoviny
Vynikající a osvědčený recept na domácí těstoviny.
Ingredience
- 2 pohár mouky
- 2 ks Velká vejce
- 1⁄4 pohár Horká voda
- špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Na velkou rovnou plochu nasypte mouku a vytvořte z ní kopeček, do jehož středu udělejte důlek.
Do otvoru v mouce rozklepněte vejce a přidejte špetku soli. Pomalu začněte vmíchávat vejce do mouky a postupně přidávejte teplou vodu. Tip: v této fázi je třeba pracovat opatrně, abyste vejce a vodu nevylili na pracovní desku.
Těsto postupně hněťte, dokud nebude hladké a pružné. To by mělo trvat asi 10 minut. Když je těsto hotové, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ho asi 20 minut odležet. Tip: Pokud je těsto příliš suché, přidejte více vody. Pokud je těsto příliš vlhké, přidejte více mouky.
Po 20 minutách těsto rozdělte na porce. Každou část rozválejte na tenký plát.
Připravené těsto nakrájejte nožem nebo speciálním strojkem na těstoviny na tenké proužky. Hotové těstoviny rozprostřete na rovnou plochu a nechte zaschnout.
Připravené těstoviny vhoďte do vroucí osolené vody a vařte asi 2-3 minuty, dokud nejsou al dente.