Zdroj: Pixabay: monicore
Domácí skořicové rohlíčky z kynutého těsta
Tento recept jsem dělala už několikrát a pokaždé se povedl. Skořicové rohlíčky jsou na povrchu lehce křupavé, uvnitř úžasně měkké a šťavnatá vrstva sladké polevy to celé dokonale doplňuje. Jsou dokonalým doplňkem k rannímu šálku horké kávy nebo sladkým překvapením k odpolednímu čaji.
Ingredience
Na těsto:
- 520 g Mouka
- 50 g cukr
- 1 Čajová lžička sůl
- 2 Balíček sušené droždí
- 240 ml Teplá voda
- 60 ml rostlinný olej
- 2 Vejce
- 60 g rozpuštěné máslo
Pro náplň:
- 200 g hnědý cukr
- 2 Tablespoon skořice
- 80 g rozpuštěné máslo
Na polevu:
- 200 g moučkový cukr
- 2 Tablespoon mléko
Nejnovější letáky
Postup
Recept na skořicové rohlíčky začněte přípravou těsta. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl a sušené droždí. Přidejte teplou vodu, rostlinný olej a vejce a vše důkladně prohněťte. Pro usnadnění práce doporučuji použít výkonný mixér s hákem na těsto.
Když je těsto dobře prohnětené, dejte ho na teplé místo a nechte ho asi 1,5 hodiny kynout. Těsto by mělo nabobtnat přibližně na dvojnásobek svého objemu.
Zatímco těsto kyne, můžete si připravit náplň. Jednoduše smíchejte hnědý cukr a skořici v míse a dejte stranou.
Po vykynutí těsto znovu krátce prohněťte na lehce pomoučeném povrchu. Poté ho rozválejte na obdélník o rozměrech přibližně 40 x 30 cm a povrch rovnoměrně potřete rozpuštěným máslem. Nyní těsto bohatě posypte směsí skořice a cukru.
Nyní těsto z delší strany srolujte a nakrájejte na plátky silné asi 5 cm. Aby se rohlíčky rovnoměrně upekly, snažte se je krájet co nejrovnoměrněji.
Rohlíky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ještě 30 minut kynout.
Předehřejte troubu na 180 °C a skořicové rohlíčky pečte asi 20-25 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé.
Mezitím smíchejte moučkový cukr a mléko na polevu a polijte jí ještě teplé skořicové rohlíčky. Těsně před nanesením na rohlíčky polevu promíchejte, aby nevyschla a zůstala pěkně tekutá.