INZERCE

Zdroj: Pixabay: monicore

Domácí skořicové rohlíčky z kynutého těsta

Tento recept jsem dělala už několikrát a pokaždé se povedl. Skořicové rohlíčky jsou na povrchu lehce křupavé, uvnitř úžasně měkké a šťavnatá vrstva sladké polevy to celé dokonale doplňuje. Jsou dokonalým doplňkem k rannímu šálku horké kávy nebo sladkým překvapením k odpolednímu čaji.

INZERCE

Ingredience

porce
15

Na těsto:

  • 520 g Mouka Přidáno do
  • 50 g cukr Přidáno do
  • 1 Čajová lžička sůl Přidáno do
  • 2 Balíček sušené droždí Přidáno do
  • 240 ml Teplá voda Přidáno do
  • 60 ml rostlinný olej Přidáno do
  • 2 Vejce Přidáno do
  • 60 g rozpuštěné máslo Přidáno do

Pro náplň:

  • 200 g hnědý cukr Přidáno do
  • 2 Tablespoon skořice Přidáno do
  • 80 g rozpuštěné máslo Přidáno do

Na polevu:

  • 200 g moučkový cukr Přidáno do
  • 2 Tablespoon mléko Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Recept na skořicové rohlíčky začněte přípravou těsta. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl a sušené droždí. Přidejte teplou vodu, rostlinný olej a vejce a vše důkladně prohněťte. Pro usnadnění práce doporučuji použít výkonný mixér s hákem na těsto.

2. Krok

Když je těsto dobře prohnětené, dejte ho na teplé místo a nechte ho asi 1,5 hodiny kynout. Těsto by mělo nabobtnat přibližně na dvojnásobek svého objemu.

3. Krok

Zatímco těsto kyne, můžete si připravit náplň. Jednoduše smíchejte hnědý cukr a skořici v míse a dejte stranou.

4. Krok

Po vykynutí těsto znovu krátce prohněťte na lehce pomoučeném povrchu. Poté ho rozválejte na obdélník o rozměrech přibližně 40 x 30 cm a povrch rovnoměrně potřete rozpuštěným máslem. Nyní těsto bohatě posypte směsí skořice a cukru.

5. Krok

Nyní těsto z delší strany srolujte a nakrájejte na plátky silné asi 5 cm. Aby se rohlíčky rovnoměrně upekly, snažte se je krájet co nejrovnoměrněji.

6. Krok

Rohlíky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ještě 30 minut kynout.

7. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C a skořicové rohlíčky pečte asi 20-25 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé.

8. Krok

Mezitím smíchejte moučkový cukr a mléko na polevu a polijte jí ještě teplé skořicové rohlíčky. Těsně před nanesením na rohlíčky polevu promíchejte, aby nevyschla a zůstala pěkně tekutá.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty