Zdroj: canva
Domácí ravioli
Pravý italský recept na ravioli, který si můžete připravit doma. Díky podrobnému postupu a užitečným tipům ho zaručeně úspěšně zvládne každý.
Ingredience
Na těstoviny:
- 400 g Mouka
- 4 vejce
Na nádivku:
- 200 g sýr ricotta
- 100 g Strouhaný parmazán
- 1 vejce
- Sůl, čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Pro omáčku:
- 4 gerezd česnek
- 1 konzervy Nakrájená rajčata
- Sůl, čerstvě mletý černý pepř a bazalka podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse smíchejte mouku a vejce. Důležité je těsto důkladně propracovat a promíchat rukama do hladka. Poté ho nechte alespoň půl hodiny odpočinout.
Zatímco těsto odpočívá, připravte náplň. V míse smíchejte sýr ricotta, nastrouhaný parmazán, vejce a podle chuti osolte a opepřete.
Když těsto odpočívá, vyjměte ho a roztáhněte na tenkou vrstvu. Pomocí velkého vykrajovátka na sušenky z něj vykrájejte kolečka.
Do středu každého kolečka dejte lžičkou trochu náplně, pak těsto přeložte napůl a okraje přitiskněte k sobě. Pokud se těsto dobře neslepí, můžete okraje potřít trochou vody, aby lépe drželo pohromadě.
Nakonec ve velké pánvi osmahněte česnek, přidejte nakrájená rajčata, osolte, opepřete a přidejte bazalku.
Uvařte ravioly v osolené vodě a přelijte je omáčkou.