INZERCE

Zdroj: teoyeekhai for Adobe Stock

Domácí mrkvová kaše

Tato mrkvová kaše je naprosto pohodové jídlo a jeden z mých nejoblíbenějších pokrmů, které ráda dělám znovu a znovu. Nejenže je zdravé a chutné, ale navíc se dělá neuvěřitelně rychle a snadno - ideální pro jakýkoli den v týdnu!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg mrkev Přidáno do
  • 500 g Brambory Přidáno do
  • 2 velké Cibule Přidáno do
  • 100 ml zeleninový vývar Přidáno do
  • 100 g slanina Přidáno do
  • 1 KL máslo Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • Nakrájená jarní cibulka Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Nejprve důkladně omyjte mrkev a brambory a poté je oloupejte. Doporučuji použít kvalitní škrabku, protože ta vám práci značně usnadní. Poté nakrájejte mrkev a brambory na malé kostičky.

2. Krok

Pak nakrájejte cibuli na kostičky a osmahněte ji spolu se slaninou na velké pánvi, dokud nebude průsvitná a slanina křupavá. Miluji vůni smažící se slaniny a cibule - naplní kuchyni takovou útulnou atmosférou!

3. Krok

Nyní do pánve přidejte mrkev a brambory a přilijte zeleninový vývar. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Čas od času zkontrolujte, zda jsou měkké. Já mám rád mrkev a brambory trochu al dente, ale můžete je uvařit tak měkké, jak chcete.

4. Krok

Když jsou mrkev a brambory uvařené, opatrně je v pánvi rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Dávejte pozor, abyste vše nerozmačkali na kaši - v kaši by měly zůstat kousky.

5. Krok

Nakonec přidejte máslo a dobře promíchejte. Mrkvovou směs osolte, opepřete a posypte nasekanou jarní cibulkou. Máslo dodá mrkvi šťavnatost a čerstvá jarní cibulka jí dodá pěknou barvu a lahodnou chuť.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty