Zdroj: teoyeekhai for Adobe Stock
Domácí mrkvová kaše
Tato mrkvová kaše je naprosto pohodové jídlo a jeden z mých nejoblíbenějších pokrmů, které ráda dělám znovu a znovu. Nejenže je zdravé a chutné, ale navíc se dělá neuvěřitelně rychle a snadno - ideální pro jakýkoli den v týdnu!
Ingredience
- 1 kg mrkev
- 500 g Brambory
- 2 velké Cibule
- 100 ml zeleninový vývar
- 100 g slanina
- 1 KL máslo
- sůl a pepř
- Nakrájená jarní cibulka
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve důkladně omyjte mrkev a brambory a poté je oloupejte. Doporučuji použít kvalitní škrabku, protože ta vám práci značně usnadní. Poté nakrájejte mrkev a brambory na malé kostičky.
Pak nakrájejte cibuli na kostičky a osmahněte ji spolu se slaninou na velké pánvi, dokud nebude průsvitná a slanina křupavá. Miluji vůni smažící se slaniny a cibule - naplní kuchyni takovou útulnou atmosférou!
Nyní do pánve přidejte mrkev a brambory a přilijte zeleninový vývar. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Čas od času zkontrolujte, zda jsou měkké. Já mám rád mrkev a brambory trochu al dente, ale můžete je uvařit tak měkké, jak chcete.
Když jsou mrkev a brambory uvařené, opatrně je v pánvi rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Dávejte pozor, abyste vše nerozmačkali na kaši - v kaši by měly zůstat kousky.
Nakonec přidejte máslo a dobře promíchejte. Mrkvovou směs osolte, opepřete a posypte nasekanou jarní cibulkou. Máslo dodá mrkvi šťavnatost a čerstvá jarní cibulka jí dodá pěknou barvu a lahodnou chuť.