INZERCE
Domácí kečup
Ukážeme vám, jak si připravit vlastní nejlepší domácí kečup , který je mnohem zdravější a chutnější než kupovaný. Bez konzervantů a umělých přísad.
INZERCE
Ingredience
porce
1
- 1 kg zralých rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 60 ml olivového oleje
- 2 lžíce soli
- půl lžičky pepře
- 50 g cukru
- 50 ml čerstvě vymačkaného citronového džusu
- půl lžičky koriandru
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Rajčata umyjeme, zbavíme nečistot a nakrájíme na čtvrtiny.
2. Krok
Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
3. Krok
Na oleji orestujeme cibuli do zlatova, poté přidáme česnek a po chvíli rajčata.
4. Krok
Přidáme sůl, pepř, cukr a džus z citronu.
5. Krok
Zahříváme až do bodu varu, pak snížíme teplotu a necháme pomalu dusit hodinu.
6. Krok
Po hodině vmícháme koriandr, případně dochutíme.
7. Krok
Hmotu propasírujeme a nalijeme do sterilizovaných sklenic.