INZERCE
Zdroj: FB: Vaření doma i v přírodě
Domáci houskový knedlík
Houskový knedlík je tradiční pokrm, který se skvěle hodí jako příloha k hovězímu či vepřovému masu s omáčkou.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 300 g housky (starší)
- 125 ml mléko
- 125 ml voda
- 4 ks vejce
- 1 lžička Solamyl
- 1 lžička sůl
- 4 Lžíce hladká mouka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Rozkrojíme housky na malé kostičky.
2. Krok
Do hrnce nalijeme vodu a mléko a přivedeme k varu.
3. Krok
Hotový nálev přelijeme přes housky a promícháme.
4. Krok
Přidáme vejce, solamyl, sůl a mouku. Dobře promícháme a necháme těsto odpočívat 20 minut.
5. Krok
Těsto rozdělíme na dvě části a ze každé formujeme váleček, který zabalíme do pečicího papíru tak, aby obě strany byly uzavřené.
6. Krok
V hustě vařící vodě vaříme knedlíky 20 minut.
7. Krok
Knedlíky vyjmeme z vody a necháme chvíli vychladnout, než je rozkrojíme.