INZERCE

Zdroj: Pixabay: ThorstenF

Domácí hamburgerové housky

Je pravděpodobné, že to bude ta nejlepší domácí hamburgerová houska, jakou jste kdy měli! Mějte na paměti, že každá trouba peče jinak, takže se nespoléhejte jen na hodiny, ale také na svou intuici.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 350 g Mouka Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 2 polévková lžíce olej Přidáno do
  • 20 g čerstvé droždí Přidáno do
  • 1 čajová lžička cukr Přidáno do
  • 2 dl Teplá voda Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Recept začněte vařením čerstvého droždí s cukrem a teplou vodou po dobu asi 10 minut. Aby se droždí rozpustilo, je nejlepší, když voda není příliš horká, ale ani příliš vlažná, protože pro práci droždí potřebujete správnou teplotu.

2. Krok

Mezitím ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Jakmile droždí vzejde, vlijte ho do moučné směsi, přidejte olej a dobře promíchejte. Měli byste získat mírně lepivé, snadno tvarovatelné těsto.

3. Krok

Těsto přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 1,5 hodiny. Vyplatí se věnovat pozornost době kynutí, protože právě díky ní jsou hamburgerové housky opravdu lahodné a vzdušné.

4. Krok

Když těsto vykyne, vytvarujte z něj šest stejných buchet a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Nechte je ještě 15 minut odpočívat a poté je pečte 20-25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Mezitím se vyplatí zkontrolovat barvu, pokud je pěkně zlatavě hnědá, je dokonalá.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty