Zdroj: Pixabay: ThorstenF
Domácí hamburgerové housky
Je pravděpodobné, že to bude ta nejlepší domácí hamburgerová houska, jakou jste kdy měli! Mějte na paměti, že každá trouba peče jinak, takže se nespoléhejte jen na hodiny, ale také na svou intuici.
Ingredience
- 350 g Mouka
- 1 čajová lžička sůl
- 2 polévková lžíce olej
- 20 g čerstvé droždí
- 1 čajová lžička cukr
- 2 dl Teplá voda
Nejnovější letáky
Postup
Recept začněte vařením čerstvého droždí s cukrem a teplou vodou po dobu asi 10 minut. Aby se droždí rozpustilo, je nejlepší, když voda není příliš horká, ale ani příliš vlažná, protože pro práci droždí potřebujete správnou teplotu.
Mezitím ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Jakmile droždí vzejde, vlijte ho do moučné směsi, přidejte olej a dobře promíchejte. Měli byste získat mírně lepivé, snadno tvarovatelné těsto.
Těsto přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 1,5 hodiny. Vyplatí se věnovat pozornost době kynutí, protože právě díky ní jsou hamburgerové housky opravdu lahodné a vzdušné.
Když těsto vykyne, vytvarujte z něj šest stejných buchet a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Nechte je ještě 15 minut odpočívat a poté je pečte 20-25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Mezitím se vyplatí zkontrolovat barvu, pokud je pěkně zlatavě hnědá, je dokonalá.