INZERCE

Zdroj: Pixabay: LUM3N

Domácí dýňové sušenky

Tyto dýňové sušenky se hodí k snídani, pozdní snídani nebo jako příloha k polévce. Sladká a slaná kombinace je opravdu neodolatelná a já je doporučuji všem milovníkům dýní.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 2 šálky Univerzální mouka Přidáno do
  • 14 šálek krystalový cukr Přidáno do
  • 1 polévková lžíce prášek do pečiva Přidáno do
  • 12 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 12 čajová lžička Mletá skořice Přidáno do
  • 12 šálek Nesolené máslo, vychlazené a nakrájené na kostičky Přidáno do
  • 34 šálek Dýňové pyré z konzervy Přidáno do
  • 34 šálek mléko Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 220 °C (425 °F) - vysoká teplota je klíčová pro krásné vykynutí a zlatavou barvu. Ujistěte se, že je rošt uprostřed, abyste předešli nedopečení nebo spálení sušenek nahoře nebo dole.

2. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a skořici. Tato suchá směs dodá sušenkám jemně nasládlou a kořeněnou chuť.

3. Krok

Přidejte vychlazené máslo nakrájené na kostičky. Osobně radím, abyste máslo do suchých ingrediencí vmíchávali prsty, dokud nebude připomínat hrubou drobenku. Studené máslo je pro nadýchané sušenky zásadní, protože při pečení uvolňuje páru a vytváří vzduchové kapsy, což má za následek lehkou strukturu.

4. Krok

Vmíchejte dýňové pyré a mléko, dokud se těsto nespojí. Dávejte pozor, abyste těsto nepromíchali příliš, protože by se vám mohly stát sušenky tvrdými.

5. Krok

Jakmile je těsto promíchané, vyklopte ho na pomoučený povrch a několikrát ho jemně prohněťte. Nepřepracovávejte těsto - nevadí, když se trochu lepí!

6. Krok

Těsto rozválíme na obdélník o tloušťce asi 1 palec; získáme tak ideální tloušťku pro velké a měkké sušenky.

7. Krok

Kulatým vykrajovátkem vykrájejte sušenky a položte je na plech s pergamenovým papírem, přičemž dbejte na to, aby byly od sebe vzdálené asi 2 cm.

8. Krok

Pečte je asi 15 minut nebo dokud nejsou lehce zlatavé. Vůně čerstvě upečených dýňových sušenek je božská!

9. Krok

Před podáváním je vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout na mřížce. Chutnají fantasticky s pomazánkou z másla, s krémovým sýrem nebo i samotné.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty