Zdroj: Pixabay: LUM3N
Domácí dýňové sušenky
Tyto dýňové sušenky se hodí k snídani, pozdní snídani nebo jako příloha k polévce. Sladká a slaná kombinace je opravdu neodolatelná a já je doporučuji všem milovníkům dýní.
Ingredience
- 2 šálky Univerzální mouka
- 1⁄4 šálek krystalový cukr
- 1 polévková lžíce prášek do pečiva
- 1⁄2 čajová lžička sůl
- 1⁄2 čajová lžička Mletá skořice
- 1⁄2 šálek Nesolené máslo, vychlazené a nakrájené na kostičky
- 3⁄4 šálek Dýňové pyré z konzervy
- 3⁄4 šálek mléko
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 220 °C (425 °F) - vysoká teplota je klíčová pro krásné vykynutí a zlatavou barvu. Ujistěte se, že je rošt uprostřed, abyste předešli nedopečení nebo spálení sušenek nahoře nebo dole.
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a skořici. Tato suchá směs dodá sušenkám jemně nasládlou a kořeněnou chuť.
Přidejte vychlazené máslo nakrájené na kostičky. Osobně radím, abyste máslo do suchých ingrediencí vmíchávali prsty, dokud nebude připomínat hrubou drobenku. Studené máslo je pro nadýchané sušenky zásadní, protože při pečení uvolňuje páru a vytváří vzduchové kapsy, což má za následek lehkou strukturu.
Vmíchejte dýňové pyré a mléko, dokud se těsto nespojí. Dávejte pozor, abyste těsto nepromíchali příliš, protože by se vám mohly stát sušenky tvrdými.
Jakmile je těsto promíchané, vyklopte ho na pomoučený povrch a několikrát ho jemně prohněťte. Nepřepracovávejte těsto - nevadí, když se trochu lepí!
Těsto rozválíme na obdélník o tloušťce asi 1 palec; získáme tak ideální tloušťku pro velké a měkké sušenky.
Kulatým vykrajovátkem vykrájejte sušenky a položte je na plech s pergamenovým papírem, přičemž dbejte na to, aby byly od sebe vzdálené asi 2 cm.
Pečte je asi 15 minut nebo dokud nejsou lehce zlatavé. Vůně čerstvě upečených dýňových sušenek je božská!
Před podáváním je vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout na mřížce. Chutnají fantasticky s pomazánkou z másla, s krémovým sýrem nebo i samotné.