Domácí Broskvový likér
Domácí broskvový likér je lahodný a osvěžující nápoj, který je perfektní na letní večery a slavnostní příležitosti. Jeho přírodní broskvová chuť a vůně vám připomene slunečné letní dny.
Ingredience
- 1 kg broskví
- 1⁄2 kg cukru
- 1⁄2 litrů vodky
- 1 citron
- sterilizované sklenice
Nejnovější letáky
Postup
Broskve omyjte, vypeckujte a nakrájejte na malé kousky. Kousky vložte do velké nádoby.
K broskvám přidejte cukr a dobře promíchejte. Nechte odstát přes noc.
Broskve rozmixujte na kaši a přidejte šťávu z jednoho citronu. Dobře promíchejte.
Přidejte vodku a opět dobře promíchejte. Nádobu potom uzavřete a nechte macerovat minimálně 14 dní na tmavém a chladném místě.
Po dobu macerace nádobu občas protřepejte.
Po uplynutí doby, světlou a přefiltrovanou tekutinu přelijte do sterilizovaných lahví.
Likér můžete podávat ihned, ale jeho chuť se bude zlepšovat s délkou skladování.