INZERCE
Zdroj: freeskyline from Getty Images
Divoká kachna na švestkách a bramborách
Recept na chutnou kachnu se švestkami a brambory.
INZERCE
Ingredience
porce
90
- 1 ks divoká kachna
- 200 g sušených slivek
- 1 l masox
- 500 g brambor
- sůl, pepř
- rostlinný olej
- čerstvé bylinky (bazalka, tymián)
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
4 min.
1. Krok
Začněme předehřevem trouby na 200 stupňů C. Poté, co jsem na to přišel jak to dělala moje babička, vždy doporučuji kachnu vnitřně i zvenčí osolit a opeřit. Následně ji omyjeme a osušíme. Naplníme ji slivkami, které jsme předem namočili do masoxu. Já osobně dávám slivky máčet minimálně na hodinu - jejich chuť pak bude výraznější.
2. Krok
Kachnu překlopíme prsíčky dolů a dáme jí do trouby pečení na asi hodinu, pak ji obrátíme a dopečeme. Během pečení ji občas pokropíme šťávou, kterou pustí.
3. Krok
Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na kolečka a smícháme s bylinkami. Potom je rozprostřeme na plechu a kropíme olejem.