INZERCE

Zdroj: Pixabay: Anyusha

Dekadentní karamelový blátivý dort s karamelovou ganache

Tento karamelový blátivý dort s karamelovou ganache je oblíbený na každém setkání a odstíny zlatavého karamelu mu dodávají neodolatelnou vizuální přitažlivost.

INZERCE

Ingredience

porce
12

Blátivý dort:

  • 250 gms Nesolené máslo nakrájené na kostičky Přidáno do
  • 200 gms Nahrubo nasekané bílé čokolády Přidáno do
  • 330 gms Pevně zabaleného hnědého cukru Přidáno do
  • 375 ml vody Přidáno do
  • 2 pl Zlatého sirupu Přidáno do
  • 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu Přidáno do
  • 225 gms univerzální mouky Přidáno do
  • 65 gms hladké mouky Přidáno do
  • 2 Velká vejce, rozšlehaná Přidáno do

Karamelová ganache:

  • 200 gms Nahrubo nasekané bílé čokolády Přidáno do
  • 100 ml Zahuštěné smetany Přidáno do
  • 2 pl Zlatého sirupu Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Začněme předehřátím trouby na 150 °C. V průběhu let jsem si uvědomil, že správná teplota hraje poměrně významnou roli při dosahování dokonalé struktury moučníku. Nezapomeňte vyložit kulatou dortovou formu o průměru 23 cm pečicím papírem.

2. Krok

Na blátivý koláč smíchejte máslo, bílou čokoládu, cukr, vodu, zlatý sirup a vanilkový extrakt ve velkém hrnci. Zahřívejte na mírném ohni za stálého míchání, dokud se vše nerozpustí a směs nebude hladká. Odstavte z ohně a nechte 15 minut vychladnout. Zjistila jsem, že nechat ji pořádně vychladnout zajistí, že se vejce při dalším přidávání nerozvaří.

3. Krok

Po vychladnutí směsi zašlehejte rozšlehaná vejce a postupně přidávejte mouku a šlehejte do hladka. Nalijte směs do připravené dortové formy a uhlaďte povrch. Nyní ho pečte v předehřáté troubě po dobu 1 hodiny nebo dokud špejle při zkoušce nevyjde čistá - nebojte se, pokud vrch trochu popraská, to je u blátivého dortu normální!

4. Krok

Zatímco bahenní dort odpočívá, můžete mezitím připravit karamelovou ganache. Smíchejte bílou čokoládu, zahuštěnou smetanu a zlatý sirup v žáruvzdorné misce nad hrncem s vroucí vodou. Míchejte, dokud směs nebude hladká a lesklá. To je vaše karamelová ganache.

5. Krok

Jakmile dort vychladne, přelijte ho karamelovou ganache a nechte ji přirozeně stékat po stranách. Čekání může být zkouškou vaší trpělivosti, ale vyplatí se počkat, než ganache ztuhne, abyste získali skvostný a lahodný dort.

6. Krok

A voilá, váš karamelový dort s karamelovou ganache je hotový! Nakrájejte ho na plátky, naservírujte svým blízkým nebo si ho jednoduše dopřejte sami - v každém případě vás čeká nezapomenutelný zážitek! Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty