INZERCE

Zdroj: MelindaSiklosi from Getty Images

Consommé

Consommé je klasická francouzská polévka, charakterizovaná její výraznou chutí a průzračnou konzistencí.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 ks hovězí kosti Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 ks mrkev Přidáno do
  • 1 ks celer Přidáno do
  • 2 lžíce Solamyl Přidáno do
  • 112 l voda Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Kosti omyjeme pod tekoucí studenou vodou a dáme do velkého hrnce. Přidáme 1,5 l vody a přivedeme k varu.

2. Krok

Jakmile voda začne vřít, snížíme teplotu, aby vývar jen lehce probublával. Vaříme 2 hodiny.

3. Krok

Mezitím oloupejte a nakrájejte zeleninu na velké kousky.

4. Krok

Po dvou hodinách přidáme do hrnce zeleninu a vaříme další hodinu.

5. Krok

Poté sceďte vývar pomocí jemného síta. Zachyťte vývar do druhého hrnce.

6. Krok

Vývar vraťte na sporák a přidejte 2 lžičky solamylu. Vařte dalších 10 minut, dokud se vývar nevyčistí.

7. Krok

Vývar sceďte znovu pomocí jemného síta do čistého hrnce. Vaše consommé je hotové a připravené k servírování.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Masové pokrmy

1371 recepty

Dršťky

118 recepty

Oběd

2789 recepty