Zdroj: Youtube
Čokoládový vánoční pudink
Tento jednoduchý recept vás naučí, jak si připravit bezmléčný domácí čokoládový vánoční pudink. Nenechte si ho ujít!
Ingredience
- 500 ml Rostlinné mléko s kakaem
- 150 g cukr
- 6 vejce
- 125 g hořkosladká čokoláda
- 1 tyč skořice
- 1 lžíce vanilková esence
- 1 lžíce amaretto
- Biskupský chlebíček nebo muffiny
- čokoládový sirup
- Křupavé mandle
Nejnovější letáky
Postup
Pokryjte dno formy piškotovým těstem nebo drcenými muffiny.
Zahřejte rostlinné mléko s cukrem, vanilkou a likérem v kastrolu a dobře to rozpusťte.
Přidejte skořicový proutek a nechte mléko přivést k varu. Odeberte z tepla.
Odstraňte z tepla a přidejte nadrobno nasekanou čokoládu a dobře promíchejte, dokud úplně neroztaje a neintegruje se. Nechte směs vychladnout 20 minut.
Silně šlehejte vajíčka, dokud nejsou pěnivá.
Přidejte směs kakaa tím, že ji postupně lítáte přes vejce a mícháte, dokud není plně smíchána.
Směs nalijte do formy na biskvitový základ.
Pudding přikryjte alobalu a pečte ho ve vodní lázni po dobu 1 hodiny při 180°C. 10 minut před koncem pečení odstraňte alobal a pokračujte v pečení.
Otestujte klackem, zda je nastaven a nechte vychladnout v lednici alespoň 4 nebo 5 hodin před vyjmutím.
Podávejte s čokoládovým sirupem na vrchu a křupavými mandlemi.