INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/ZEE-W41BVxwTCRJBjeZo/c20b08a6c484b64e7bb9b05de509ec.jpeg)
Zdroj: Sonda Stefan's Images from Canva
Čokoládová poleva z kakaa
Nejlepší čokoládová poleva z kakaa. Je skvěle univerzální - hodí se jak na bábovky, tak na rolády či cupcakes.
INZERCE
Ingredience
porce
1
- 200 g cukru krupice
- 50 g kakaa
- 125 ml vody
- 125 g masla
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
15 min.
1. Krok
V kastrolu smícháme cukr s kakaem, správně je smícháme před přidáním ostatních ingrediencí, abychom předešli vzniku hroudek.
2. Krok
Poté přidáme vodu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni. Je důležité dát polevu vařit opravdu pomalu, jinak by mohla připálit.
3. Krok
Vaříme cca 5 minut, dokud se nám cukr nerozpustí.
4. Krok
Poté odebereme kastrol z ohně a vmícháme máslo, které působí jako skvělý zjemňovač a udělá polevu krásně lesklou.
5. Krok
Necháme máslo se kakaem spojit a tím je poleva připravená.