Čočková polévka s mrkví
Tak, jak to máme rádi!
Ingredience
- 1 Cibule
- 1 Mrkev
- 2 pl Olivový olej
- Sůl a mletý černý pepř
- 1 hrnek Čočka
- 5 Malá rajčata
- 2 kostky Vývar
- 2 dopisy bobkový list
- 2 stroužky česnek
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve musíme rajčata spařit, takže postavíme hrnec se studenou vodou do poloviny výšky, vložíme do něj rajčata a zapneme jej na vysokou teplotu. Vaříme, dokud slupka rajčat nepraskne.
Ve velkém hrnci na olivovém oleji na středním plameni 6-7 minut smažte nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev.
Pak přidejte šálek čočky a 5 šálků vývaru (nebo 5 šálků vody a 2 bujónové kostky). Zvyšte plamen na nejvyšší stupeň, aby se polévka co nejdříve vařila.
Prasklá rajčata vyjměte z vody na prkénko, kde je oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Přidejte je do polévky
Když polévka začne bublat, ztlumte oheň, přidejte bobkový list, 2 celé stroužky česneku a sůl podle chuti (možná ji nebudete vůbec potřebovat, záleží na tom, zda jste měli osolený vývar).
Přikryjte pokličkou a vařte 35-40 minut na mírném ohni, dokud čočka není uvařená.
Nakonec přidejte mletý černý pepř
Podávejte s čerstvým nebo opečeným chlebem nebo s těstovinami v polévce.