INZERCE
Zdroj: George Dolgikh from Canva
Chřestová polévka z bílého chřestu
Chutná a křehká polévka, která se připravuje z čerstvého bílého chřestu. Skvělá volba pro lehký oběd nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 l vývar z kuřecích kostí
- 500 g bílý chřest
- 1 ks cibule
- 200 ml smetana na vaření
- 2 Lžíce máslo
- 1 lžička sůl
- 1 lžička čerstvě mletý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Chřest očistěte, odřízněte spodní tvrdé konce a nakrájejte ho.
2. Krok
Cibuli nakrájejte na drobno a orestujte na másle do zlatova.
3. Krok
Přidejte chřest a restujte dalších 5 minut.
4. Krok
Zalijte vývarem a vařte 15-20 minut, dokud chřest není měkký.
5. Krok
Poté polévku mixujte, dokud není hladká.
6. Krok
Vraťte polévku zpět na oheň, přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
7. Krok
Vařte dalších 5 minut a poté polévka je připravena k podávání.