Chodské koláče
Chodské koláče recept jsou tradiční česká sladkost, která pochází z regionu Chodska. Kromě typických designů a ozdob, jsou známé také svou jedinečnou chutí. Tento recept je ideální, pokud chcete upéct vlastní chodské koláče a přenést kousek české kuchyně do svého domova.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 250 g cukru
- 250 g masla
- 2 vejce
- 1 taška suchého droždí
- špetka soli
- 200 ml mléka
Nejnovější letáky
Postup
Do mísy si prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl a droždí. Poté přidáme rozpuštěné máslo, vejce a mléko. Zpracujeme na hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout do dvojnásobného objemu.
Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho na menší kousky, které vyválíme do kruhů a položíme na plech vyložený pečicím papírem.
Na uprostřed každého koláče uděláme jamku, do které vložíme náplň podle chuti.
Okraje koláče můžeme ozdobit uděláním malých řežů nůžkami na těsto.
Před pečením necháme koláče ještě asi 20 minut kynout.
Poté pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 15–20 minut.
Upečené koláče posypeme moučkovým cukrem.