INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/TR3b2DU8O2ifhMpZhGX5/8ca44885f315e4edf324bba39ef421.jpeg)
Chimichurri omáčka ke steakum a rýbam
Tahle legendarní jednoduchá omáčka salsa vám zpříjemní každou grilovačku.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 100 g hladké petrželky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička malých kaparových plodů
- 1 červenou celou čerstvou chilli papričku
- špetku oregano
- 5 cl olivového oleje
- 2 cl červeného vinného octa
- Sůl mořskou vločkovou a čerstvě umletý černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
15 min.
1. Krok
Do misky nasekáme hladkou petrželku, česnek, oregano, malé kaparové plody bez nálevu a červenou chilli papričku (kdo má rád pikantnější, může přidat podle chuti i více).
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/TR3b2DU8O2ifhMpZhGX5/df4660ca4f9ab46e3de8eefe909fde.jpeg)
2. Krok
Poté přilijeme olivový olej a červený vinný ocet, zlehka vše promícháme a dochutíme vločkovou mořskou solí a čerstvě umletým pepřem. Je to takové pesto jihoamerického stylu, které se hodí k vyzrálým a grilovaným masům.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/TR3b2DU8O2ifhMpZhGX5/5ae6afcc0d2ce4c744ec9f5f148200.jpeg)