Cheesecake brownie dort
Oblíbená kombinace brownie a cheesecake
Ingredience
Často
- 150 g mouka hladká speciální
- 40 g Holandské kakao
- 1⁄2 Balíček prášek do pečiva
- štipka Sůl
- 3 vejce
- 150 g krystalový cukr
- 1 vanilkový cukr
- 120 g máslo
- kapky Vanilkový extrakt
Směs část
- 600 g Philadelphia smetanový sýr
- Louky
- 3 vejce
- 150 g krystalový cukr
- Vanilkový extrakt
Na malování
- 300 g zakysaná smetana
- 4 pl moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Připravíme si formu o průměru 26 cm. Na dno dáme pečicí papír a strany vymastíme máslem.
Mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl spolu prosít.
Do druhé mísy pomocí mixéru vyšleháme vanilkový, krystalový cukr a vejce. Následně přidáme vanilkový extrakt a změklé máslo. Mícháme dále mixérem, dokud se máslo nespojí s pěnou (nevadí, pokud zůstanou menší hrudky másla v těstě). Nakonec přidáme přesáté práškové suroviny a opatrně je zapracujeme. Těsto vlijeme do připravené formy a dáme péct na 180 C na 12-15 min. Těsto se neupeče, ale pouze trochu zapeče, aby se pak vrstva cheesecake do něj nepropadla.
Zatímco se peče těsto, připravíme krémovou část. Krémový sýr promícháme s cukrem a vanilkovým extraktem. Po jednom přidáváme vejce za stálého míchání.
Tuto směs naneseme na trochu předpečený brownie těsto a vrátíme do trouby na 40 min. Teplotu snížíme na 175C. Hotový bude, když se cheesecake vrstva zbarví trochu do žluta a kraje trochu ztmavnou.
Hotový kol se nechá odstát 10-12 minut a poté na něj navrstvíme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem.
Necháme vychladnout na pokojové teplotě a následuje nejtěžší část.... Čekání.
Dort necháme ztuhnout v lednici alespoň na 4-5 hodin.