INZERCE

Ceviche recept

Ceviche je tradiční jihoamerický pokrm, zvláště oblíbený v Peru. Připravuje se z čerstvé ryby nebo mořských plodů marinovaných v citronu nebo limetkové šťávě. Sůl a chilli dodávají tomuto chladném předkrmu jeho charakteristickou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g čerstvého filetu z bílé ryby (např. tilápie, halibut) Přidáno do
  • limetky Přidáno do
  • 1 malé cibule Přidáno do
  • 1 Červená paprika Přidáno do
  • 2 chilli papričky Přidáno do
  • malý svazek koriandru Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • 1 zakysaná smetana nebo avokádo na servírování Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Rybí filet nakrájejte na malé kostičky a dejte do misky.

2. Krok

Přidejte šťávu z limetek, osolte, opepřete a promíchejte. Nechte v ledničce marinovat minimálně 20 minut, ideálně déle.

3. Krok

Cibuli, papriku a chilli nakrájejte nadrobno a přidejte do ryby. Vše důkladně promíchejte a nechte v lednici ještě alespoň 10 minut odpočívat.

4. Krok

Těsně před podáváním přidejte nasekaný koriandr a případně trochu extra limetkové šťávy.

5. Krok

Podávejte s avokádem nebo zakysanou smetanou a čerstvým koriandrem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

316 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Zavařené

370 recepty