INZERCE
Ceviche recept
Ceviche je tradiční jihoamerický pokrm, zvláště oblíbený v Peru. Připravuje se z čerstvé ryby nebo mořských plodů marinovaných v citronu nebo limetkové šťávě. Sůl a chilli dodávají tomuto chladném předkrmu jeho charakteristickou chuť.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g čerstvého filetu z bílé ryby (např. tilápie, halibut)
- limetky
- 1 malé cibule
- 1 Červená paprika
- 2 chilli papričky
- malý svazek koriandru
- sůl
- pepř
- 1 zakysaná smetana nebo avokádo na servírování
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Rybí filet nakrájejte na malé kostičky a dejte do misky.
2. Krok
Přidejte šťávu z limetek, osolte, opepřete a promíchejte. Nechte v ledničce marinovat minimálně 20 minut, ideálně déle.
3. Krok
Cibuli, papriku a chilli nakrájejte nadrobno a přidejte do ryby. Vše důkladně promíchejte a nechte v lednici ještě alespoň 10 minut odpočívat.
4. Krok
Těsně před podáváním přidejte nasekaný koriandr a případně trochu extra limetkové šťávy.
5. Krok
Podávejte s avokádem nebo zakysanou smetanou a čerstvým koriandrem.