Čevabčiči
Evabčiči je původní balkánský pokrm. Jedná se o válečky či trubky z mletého masa, které se smaží na oleji nebo pečou v troubě či grilují. V zemi svého původu se tradičně připravují z skopového masa s přídavkem tradičních bylinek.
Ingredience
- 600 g jemně mletého hovězího masa
- 300 g jemně mletého jehněčího masa nebo vepřového
- pokud dáváte přednost
- 3 stroužky česneku
- mletého
- 1 lžička jemné soli
- 1 lžička černého pepře
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse smíchejte hovězí maso, jehněčí maso a sůl (případně další koření).
Směs hněťte čistýma rukama po dobu 5 minut.
Maso přikryjte plastovou fólií a dejte přes noc do lednice.
Maso odkryjte a vmíchejte do něj prolisovaný česnek a černý pepř.
Ze směsi vytvarujte malé špalíčky, které nebudou delší ani širší než ukazováček - nejlépe to uděláte mokrýma rukama, aby se vám maso nelepilo. Po každém dalším válení si ruce
Namočte.
Předehřejte gril. Ideální je použít gril na dřevěné uhlí. Gril potřete olivovým olejem.
Mleté prsty grilujte na středním ohni, dokud nebudou rovnoměrně opečené a propečené ze všech stran.