Zdroj: Canva
Červené zelí recept
Červené zelí je všestranná, chutná a zdravá zelenina, kterou lze připravovat na mnoho způsobů. Je součástí mnoha mezinárodních receptů a je oblíbené zejména v německé kuchyni. Dnes vám ukážu, jak připravit červené zelí na tradiční způsob.
Ingredience
- 1 hlava červeného zelí
- 2 Lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce červeného vinného octa
- 2 Lžíce krystalový cukr
- 1 lžička semínek kopru
- 1 lžička soli
- 1⁄2 lžičky černého pepře
Nejnovější letáky
Postup
Červené zelí nakrájejte na tenké plátky a odložte stranou.
Ve velké pánvi ohřejte rostlinný olej na střední teplotu. Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nezměknou. Cca 5 minut.
Poté k nim přidejte také zelí.
Do pánve přidejte červený vinný ocet, cukr, semínka kopru, sůl a pepř. Promíchejte, aby se vše spojilo.
Teplotu snižte na minimum, pánev přikryjte a nechte dusit 20-25 minut, občas promíchejte, až zelí změkne a tekutina se trošku zhoustne.
Podávejte teplé jako přílohu k masu nebo rybě.
Ať vám chutná vaše vynikající červený zelí!