INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Un_t_076ARE0hCtQ2NR2/1d745bab015cb94f3dd3188f4b6860.jpeg)
Zdroj: dream79 from Canva
Celozrnný žitný chléb z domácí pekárny
Recept na celozrnný žitný chléb z domácí pekárny, který je ideální k snídani.
INZERCE
Ingredience
porce
1
- 500 g celozrnná žitná mouka
- 10 g sušené droždí
- 10 g krystalový cukr
- 10 g seasalt
- 320 ml voda
- sůl
- Slunečnicová semínka
- lněná semínka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
210 min.
1. Krok
Předehřát pekárnu na 230 °C.
2. Krok
Všechny suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do nádoby pekárny a zapneme program pro celozrnný chléb.
3. Krok
Po vyndání chleba z pekárny jej necháme na mřížce vychladnout.
4. Krok
Chléb je nejlepší konzumovat v den pečení, ale lze jej skladovat ve vzduchotěsné nádobě až několik dní.