Zdroj: FotografiaBasica from Getty Images Signature
Bystročické zelí
Bystročické nakládané zelí je tradiční český recept.
Ingredience
- 1 kg kysaného zelí
- 1⁄4 kila slaniny
- 1 Červená cibule
- 1 lžička kmínu
- 1⁄2 lžíce Soli
- 1⁄2 lžíce pepře
- 1 Lžíce masla
- 1⁄2 l vody
Nejnovější letáky
Postup
Na začátek si připravte všechny ingredience. Zelí pokrájejte na menší kousky a slaninu pokrájejte na kostičky.
Na rozpálené pánvi rozpusťte máslo a přidejte cibuli pokrájenou na kostičky. Nechte ji osmahnout do tmava, ale ne vypálená.
Přidejte slaninu a restujte ji, dokud nezačne pustit tuk. Tak slanina krásně propečená bude chutnat nejlépe.
Do pánve přidejte zelí, kmin, sůl a pepř. Promíchejte a nechte na mírném ohni dusit cca 30 minut.
Pokud se zelí začne připalovat, můžete přilít trochu vody a nechat jej dalších 10 minut dusit. Hlavně pozor, abyste ho nedusili moc dlouho, mělo by zůstat stále chutně křupavé.
Bystročické zelí podáváme jako přílohu k masu nebo jen tak samotné s chlebem. Dobrou chuť!