INZERCE
Zdroj: FB: Vaříš..., vařím..., tak vařme spolu
Buřty na pivu v troubě
Tradiční český recept na voňavé a šťavnaté buřty pečené na pivu, ideální na večeři nebo jako hlavní chod pro neformální setkání s přáteli. Tento recept je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 8 ks buřt
- 500 ml pivo
- 2 ks cibule
- 1 ks česnek
- 2 Lžíce olej
- 1 ks bobkový list
- 1 lžička nové koření
- 1 lžička sůl
- 1 lžička pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180°C.
2. Krok
Buřty nakrájejte na menší kousky a cibule na tenké proužky. Česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
3. Krok
Na pánvi na rozpáleném oleji orestujte cibuli, buřty a česnek, dokud nebudou mít zlatohnědou barvu.
4. Krok
Všechny tyto ingredience přeneste do pekáče a přidejte bobkový list, nové koření, sůl a pepř.
5. Krok
Zalijte pivem tak, aby byly buřty ponořené zhruba do poloviny.
6. Krok
Pekáč vložte do předehřáté trouby a pečte buřty na pivu cca 30 minut.
7. Krok
Podávejte horké, například s chlebem nebo vařenými brambory.