Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=PFtB9y-41ns
Brokolicová polévka
Brokolicová polévka podle tohoto receptu je hustá a aromatická. Je jednoduchá, chutná a rychlá. Vychutnejte si ji! S tímto nejlépe hodnoceným receptem si v pohodlí vlastní kuchyně připravíte brokolicovou polévku hodnou restaurace. Je hustá, chutná, krémov
Ingredience
- 5 lžic másla
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 1 celerová snítka
- 3 šálky kuřecího vývaru
- 8 šálků růžiček brokolice
- 3 Lžíce hladké mouky
- 2 šálky mléka
- mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Ve středně velkém polévkovém hrnci rozpusťte 2 lžíce másla. Osmahněte cibuli a celer, dokud nezměknou. Přidejte brokolici a vývar, přikryjte a vařte 10 minut.
Nalijte polévku do mixéru a naplňte džbán maximálně do poloviny. Víko mixéru přidržte složenou kuchyňskou utěrkou a opatrně mixér spusťte, několika rychlými pulzy polévku rozhýbejte a poté nechte pyré rozmixovat. Pyré mixujte postupně, dokud nebude hladké, a přelijte ho do čistého hrnce. Alternativně můžete použít tyčový mixér a polévku rozmixovat přímo v hrnci.
V malém hrnci na středním až středně nízkém ohni rozpusťte 3 lžíce másla; vmíchejte mouku a přidejte mléko. Míchejte, dokud nezhoustne a nezačne bublat, a přidejte do polévky. Dochuťte pepřem a podávejte.