:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/Na_KJIkOgS4cBaT7F_8Q/92a424453963a29c32d2571eaaad79.jpeg)
Bramborový salát
Tradiční vánoční bramborový salát
Ingredience
- 1 kg vařené brambory ve slupce
- 200 g mrkve
- 200 g celer
- 100 g Petržel
- 100 g sterilovana okurka
- 100 g sterilovaný hrášek
- 25 g Dijonská hořčice
- 25 g tatarská omáčka
- 25 g majonéza
- 100 g zakysaná smetana
- citronová šťáva
- lák z okurek
- sůl a pepř
- čerstvá pažitka
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si v osolené vodě uvaříme suroviny na bramborový salát (brambory, mrkev, celer, petržel), vše do poloměkka, cca 30 minut. Slijeme vodu a necháme zeleninu vychladnout do druhého dne v lednici.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/Na_KJIkOgS4cBaT7F_8Q/2233d166f948f8ace8e3059b43c7f8.jpeg)
Po odložení surovin na salát brambory oloupeme ze slupky a nakrájíme společně se zeleninou na stejnoměrné menší kostky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/Na_KJIkOgS4cBaT7F_8Q/3d9a6fd347e43f67d0a12e8be9a7d0.jpeg)
Zalijeme zlehka lákem z nakládaných okurek. To aby brambory nasákly kyselost. Poté vše dáme do misky a přidáme další ingredience, sterilovaný hrášek a nakrájenou nakládanou okurku. Dle chuti můžeme přidat i vejce a cibuli, pokud je máme v salátu rádi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/Na_KJIkOgS4cBaT7F_8Q/9e4853fbca6860d747ab522080cac3.jpeg)
Poté přimícháváme dijonskou hořčici, tatarskou omáčku, majonézu, vše zlehka promícháme a na závěr přidáme zakysanou smetanu. Dochutíme nasekanou čerstvou pažitkou, solí, čerstvým pepřem a citronovou šťávou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/Na_KJIkOgS4cBaT7F_8Q/9cc5985c210b2a9f35a5e29aea3c4e.jpeg)