INZERCE
Bramborový knedlík domácí

Bramborový knedlík domácí

Vynikající s kapustou, masem, omáčkou. Snadná příprava, těsto se velmi dobře zpracovává.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 700 g vařené brambory ve slupce Přidáno do
  • 350 g hrubá mouka Přidáno do
  • 1 vejce Sůl Přidáno do
  • pro tření olej Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Dobře vychlazené vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno.

2. Krok

Přidáme polohrubou mouku, vejce, trochu soli a vypracujeme těsto.

3. Krok

Pokud je těsto příliš lepkavé, přidáme další mouku. Vznikne nám bochník, se kterým se skvěle pracuje. Pokud bychom měli brambory teplé, těsto by mohlo zřednout. Brambory si můžeme uvařit i den dopředu. Nastrouhané je stačí uložit do chladu. Ušetříme tak čas.

4. Krok

Na pomoučené desce z bochníku vypracujeme 4 válečky stejné velikosti. Do většího hrnce dáme vařit vodu, přidáme sůl. Až voda začne vařit, opatrně vložíme knedlíky. Vaříme 15 minut od začátku vaření. Věrší od začátku knedlíky trochu podbíráme, aby se nepřilepily na dno.

5. Krok

Tip na závěr: Uvařené domácí bramborové knedlíky vybereme na talíř nebo lopatku a necháme chvíli odležet, aby se lépe krájely. Ještě teplé je potřeme olejem. Budou se lesknout a hezky vypadat.

6. Krok

Dobrou tradiční chutí.☺️

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty