Bramborový knedlík domácí
Vynikající s kapustou, masem, omáčkou. Snadná příprava, těsto se velmi dobře zpracovává.
Ingredience
- 700 g vařené brambory ve slupce
- 350 g hrubá mouka
- 1 vejce Sůl
- pro tření olej
Nejnovější letáky
Postup
Dobře vychlazené vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno.
Přidáme polohrubou mouku, vejce, trochu soli a vypracujeme těsto.
Pokud je těsto příliš lepkavé, přidáme další mouku. Vznikne nám bochník, se kterým se skvěle pracuje. Pokud bychom měli brambory teplé, těsto by mohlo zřednout. Brambory si můžeme uvařit i den dopředu. Nastrouhané je stačí uložit do chladu. Ušetříme tak čas.
Na pomoučené desce z bochníku vypracujeme 4 válečky stejné velikosti. Do většího hrnce dáme vařit vodu, přidáme sůl. Až voda začne vařit, opatrně vložíme knedlíky. Vaříme 15 minut od začátku vaření. Věrší od začátku knedlíky trochu podbíráme, aby se nepřilepily na dno.
Tip na závěr: Uvařené domácí bramborové knedlíky vybereme na talíř nebo lopatku a necháme chvíli odležet, aby se lépe krájely. Ještě teplé je potřeme olejem. Budou se lesknout a hezky vypadat.
Dobrou tradiční chutí.☺️