Zdroj: Canva
Bramborová krémová polévka
Tradiční bramborová polévka je klasika, kterou má rád snad každý. Tato bramborová polévka bez hub je skvělým doplňkem k výtečnému podzimnímu obídku. Pojďme se na recept blíže podívat!
Ingredience
- 4 velké brambory
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 šálky vývar
- 1 šálek smetany na vaření
- 2 Lžíce máslo
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
Postup
Prvně rozehřejte máslo v hrnci na středním ohni.
Přidejte cibuli a česnek a osmahněte, dokud cibule pěkně nezměkne.
Přidejte nakrájené brambory a osmahněte je cca 5 minut.
Přidejte vývar a přiveďte k varu.
Vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud nejsou brambory dobře měkké.
Vyjměte hrnec z ohně a nechte ho trochu vychladnout.
Pomocí mixéru nebo ponorného mixéru rozmixujte brambory a vývar na hladkou konzistenci.
Vrátíme polévku zpět na střední oheň a přidáme smetanu.
Vařte, dokud se smetana nezahřeje, a míchejte, dokud se všechno nespojí.
Ochutnejte a dle potřeby přidejte sůl a pepř.
Podávejte polévku teplou a můžete ji ozdobit nasekanou petrželí, křupavým slaninou nebo křupavým chlebem.
Bramborová polévka krémová je na světě!