INZERCE
Zdroj: FB: Bezva recepty
Bramboračka bez hub
Tradiční česká bramboračka bez hub pro všechny, kdo houby nemusí nebo na ně mají alergii. I bez nich je tato polévka výtečná a sýta.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 5 ks brambor
- 3 ks mrkve
- 1 Petržel
- 1 ks celer
- 1 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička majoránky
- 2 Lžíce oleje
- 2 Lžíce hladké mouky
- 1 l vody
- 1 ks bobkový list
- 2 ks nové koření
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Brambory, mrkev, petržel a celer oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
2. Krok
Na oleji osmahněte cibuli do zlatova, přidejte česnek a chvíli smažte. Poté zaprašte moukou a důkladně promíchejte.
3. Krok
Přidejte nakrájenou zeleninu, osolte, opepřete, přidejte majoránku, bobkový list a nové koření. Vše orestujte a poté zalejte vodou.
4. Krok
Vařte ji na mírném ohni cca 30-40 minut.
5. Krok
Po uvaření nechejte polévku ještě chvíli odležet. Potom se může bramboračka bez hub podávat.